OPŠTINA STANARI DODIJELILA NAGRADE UČENICIMA OSNOVNE ŠKOLE „DESANKA MAKSIMOVIĆ“ STANARI

U sali Skupštine opštine Stanari, održan je prijem učenika Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Stanari. Prijem je upriličen povodom objavljenog Konkursa, na kome su učenici mogli da šalju svoje literarne i likovne radove.

Načelnik opštine, Dušan Panić, iskazao je svoje zadovoljstvo odzivom učenika. Naveo je da je ovo samo jedan od mnogobrojnih događaja koji će se upriličiti za učenike ove škole.

Direktor škole, Aleksandar Ristić, zahvalio se načelniku opštine, navodeći da je ovo veliki podstrek i motiv za djecu, ali i samu školu da budu bolji i vredniji.

Učenici ove škole su imali prilike vidjeti sve radove, koji su bili izloženi u sali Skupštine opštine.

Ukupno je izabrano 12 radova, i to 6 likovnih i 6 literarnih radova.

U kategoriji literarnih radova, od prvog do petog razreda, prvo mjesto zauzela je Teodora Damjanović, učenica drugog razreda; drugo mjesto zauzela je Ivana Zelenković, učenica četvrtog razreda i treće mjesto zauzela je Ivana Petrušić, učenica četvrtog razreda.

U kategoriji literarnih radova, od petog do devetog razreda, prvo mjesto zauzela je Tatjana Zelenković, učenica sedmog razreda; drugo mjesto zauzeo je Igor Slijepčević, učenik osmog razreda, a treće mjesto zauzeo je Aleksandar Vidović, učenik sedmog razreda.

U kategoriji likovnih radova, od prvog do petog razreda, prvo mjesto zauzela je Valentina Lazić, učenica drugog razreda; drugo mjesto zauzela je Anastasija Rauković, učenica petog razreda i treće mjesto zauzela je Elena Subotić, učenica trećeg razreda.

U kategoriji likovnih radova od petog do devetog razreda, prvo mjesto zauzeo je Nikola Gojković, učenik devetog razreda; drugo mjesto zauzela je Milica Petrušić, učenica osmog razreda i treće mjesto zauzela je Sanela Marinković, učenica sedmog razreda.

Za trećeplasirane učesnike Konkursa, uručene su nagrade u vrijednosti 100 KM, za drugoplasirane 150 KM, a za prvoplasirane, odnosno pobjednike Konkursa uručene su nagrade u vrijednosti od 200 KM.

Nagrade učenicima su uručili načelnik opštine, Dušan Panić, zamjenik načelnika, Saša Djukić, predsjednik Skupštine opštine, Ostoja Stevanović i direktor Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Stanari, Aleksandar Ristić.