DODIJELJENE STIPENDIJE UČENICIMA SREDNJIH ŠKOLA

Dana 23.09.2017. godine, izvršena je dodjela stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2017-2018 godinu, u sali Skupštine opštine Stanari, sa početkom u 10 časova. Stipendije su dodijeljene učenicima koji prvi put upisuju određeni razred srednje škole, kojima će opština Stanari platiti troškove prevoza i stanovanja u domu. Ove godine, ukupno je dodijeljeno 237 stipendija.

Dodjeli stipendija prisustvovali su načelnik opštine, gospodin Dušan Panić i predsjednik Skupštine, gospodin Ostoja Stevanović. Tom prilikom, načelnik opštine, izjavio je da stipendije koriste učenici srednjih škola, za šta su obezbijeđena sredstva iz budžeta opštine. Najavio je da će se stipendiranje nastaviti i u budućem periodu, te napomenuo da je ovo treći put da opština Stanari dodjeljuje ovakav vid podsticaja za učenike.

U okviru ostvarivanja ovog prava, raspisan je Javni konkurs za dodjelu stipendija, na osnovu  Pravilnika o kriterijumima za dodjelu studentskih i đačkih stipendija. Svi učenici koji su zadovoljili kriterijume mogli su da ostvare pravo na dodjelu stipendija.