DOVRŠENA IZGRADNJA KUĆE RATNOG VOJNOG INVALIDA IZ CEROVICE

Ratnom vojnom invalidu iz Cerovice, Nenadu Milivojeviću, dovršena je izgradnja porodične kuće, u okviru projekta zbrinjavanja boračkih kategorija, koji su realizovali Opštinska boračka organizacija i Opštinska uprava opštine Stanari.

Predsjednik Skupštine opštine Stanari, Ostoja Stevanović, naglasio je da je za Skupštinu jako važno da je, kao zakonodavni organ, donijela dopunu Pravilnika o boračkoj populaciji, te da je načelnik, kao izvršni organ, u toku 2016. godine, formirao Komisiju, koja je izvršila procjenu sredstava za stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija. Gospodin Stevanović je dodao da će opština Stanari i dalje nastaviti pomagati i izdvajati sredstva za svoje građane, kroz ovakve i slične projekte.

Predsjednik OBO Stanari, Miladinko Kovačević, naveo je da se humanitarnoj akciji odazvao veliki broj komšija i prijatelja, koji su volonterski i bez naknade dovršili izgradnju porodične kuće, koja je započeta sredinom osamdesetih godina prošlog vijeka. Takođe, naveo je da je Opštinska boračka organizacija Stanari izdvojila 1.000 KM, a opština Stanari 2.000 KM, uz učešće volontera, koji su dodatno obezbjeđivali neophodni materijal.

Projektom stambenog zbrinjavanja, ukupno je obuhvaćeno 65 porodica, čiji su objekti neuslovni za život, a na području MZ Cerovica, stambeno je zbrinuto 14 porodica.