Ministar Klokić posjetio opštinu Stanari

​Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Zlatan Klokić, posjetio je 30.10.2015.godine opštinu Stanari i tom prilikom razgovarao sa načelnikom opštine Dušanom Panićem, u kabinetu načelnika.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnim dešavanjima i problemima sa kojima se susreću u najmlađoj opštini u Srpskoj, te oko privlačenja stranih investicija, kao i o aktivnostima koje opština i Vlada Republike Srpske poduzimaju u cilju unaprjeđenja poslovnog ambijenta. Takođe, razgovarano je o razvojnim projektima opštine u narednom periodu i mogućnosti predstavljanja privrednih potencijala opštine, putem predstavništava Republike Srpske u inostranstvu.

,,Najveću pažnju tokom razgovora sa načelnikom smo posvetili aktuelnim investicijama, kao i mogućnostima prekogranične saradnje i uspostavljanja partnerskih odnosa sa opštinama iz zemalja u okruženju,“ rekao je ministar Klokić nakon sastanka.

U okviru ove posjete, ministar Klokić je, zajedno sa načelnikom Panićem, posjetio EFT Rudnik i Termoelektranu Stanari i tom prilikom obišao površinski kop Rudnika i gradilište nove Termoelektrane, snage 300 MW, a koja će, kada bude završena, godišnje proizvoditi oko dva miliona megavat časova električne energije. Radove na izgradnji TE Stanari izvodi kineska firma „Dongfang“.

Ministar Klokić je sa predstavnicima EFT-a razgovarao o značaju Rudnika i Termoelektrane Stanari za razvoj opštine i Republike Srpske, kao i o planovima EFT-a nastavku ulaganja, u oblast energetike.