OBILJEŽENA KRSNA SLAVA SPOMEN-HRAMA I PRAZNIK OPŠTINE STANARI

Opština Stanari, kao namjlađa opština u Republici Srpskoj, obilježila je praznik Mali Vaskrs, koji je ujedno i slava Spomen-hrama Vaskrsenja Gospodnjeg u Stanarima. Liturgiji, koja je počela u 10:30 časova, prisusvovali su brojni vjernici, kako iz naše, tako i iz susjednih opština.

Rukovodstvo Opštinske uprave opštine Stanari, na čelu sa načelnikom, gospodinom Dušanom Panićem, prisustvovalo je svetoj liturgiji i ophodnji ikona i litija oko Hrama te je, nakon toga, osvećen i prelomljen slavski hljeb.

Načelnik opštine Stanari, u svoje lično ime i u ime Opštinske uprave opštine Stanari, svim građanima ove lokalne zajednice čestitao je praznik opštine Stanari i krsnu slavu Spomen-hrama , te, tom prilikom, izjavio da je zadovoljan dosadašnjim radom male, ali operativne administracije, koja je stvorila sve preduslove za razvoj privrede, ulaganje u poljoprivredu, zapošljavanje, socijalna davanja, povećanje učeničkog i studentskog standarda, te brigu za boračke kategorije.

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gospodin Goran Jerinić, naveo je da se izgradnja Spomen-hrama privodi kraju te da će se možda, ove godine, završiti glavni radovi na unutrašnjosti Spomen-hrama.

Nakon liturgije, druženje je nastavljeno na slavskom ručku, sa početkom u 13:00 časova.