ODRŽAN FESTIVAL DJEČIJEG STVARALAŠTVA

Povodom obilježavanja manifestacije „Dječija nedelja“, danas je, u Centru za kulturu, održan Festival dječijeg stvaralaštva, u organizaciji Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Stanari i Centra za kulturu Stanari. Tom prilikom, djeca predškolskog i školskog uzrasta, uz pomoć svojih učitelja, pokazali su svoj glumački i recitatorski talenat.

Direktor Centra za kulturu, Slađan Bogdanović, poželio je dobrodošlicu djeci i roditeljima, navodeći da je čast i zadovoljstvo vidjeti ovoliki broj djece na jednom mjestu i da će se  truditi da ovakvih manifestacija, u narednom periodu, bude što više.

Manifestacija „Dječija nedelja“ se svake godine održava u prvoj sedmici mjeseca oktobra, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na djecu i mlade, na dijete kao nosioca prava, na potrebe djece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje potencijala.

Uz rukovodstvo Osnovne škole „Desanka Maksimović“ i Centra za kulturu, manifestaciji su prisustvovali načelnik opštine, Dušan Panić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Goran Jerinić, predsjednik Skupštine opštine Stanari, Ostoja Stevanović, te mnogobrojni roditelji, učitelji, kao i mališani koji su došli da daju podršku svojim drugarima.