ODRŽANA 08. REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE STANARI

 

Dana 18.12.2015. godine, održana je 08. redovna sjednica Skupštine opštine Stanari, sa početkom u 11 časova, u sali Skupštine opštine Stanari. Sjednici su prisustvovali: predsjednik Skupštine, Ostoja Stevanović, potpredsjednik Skupštine, Dušanka Mitrović-Lepir, v.d. sekretar Skupštine, Milena Panić, odbornici, narodni poslanik, Goran Jerinić, predsjednik OBO, direktor JKP „Ekosfera“, predstavnici medija, i ostali.

Skupština opštine Stanari usvojila je Budžet opštine za narednu godinu, planiran u iznosu od 6.728.271 KM, koji je ocijenjen kao razvojno-socijalni. Prethodno, građani su imali priliku da, na Javnoj raspravi, koja se održala 25.11.2015. godine, daju svoje prijedloge, sugestije i primjedbe, vezane za Nacrt Budžeta, koje su uvrštene u isti.

Načelnik opštine Dušan Panić rekao je da je 60 odsto budžetskih sredstava proizvodno usmjeren, od čega je 2.300.000 KM namijenjeno kapitalnim investicijama.

Opozicija je zadovoljna visinom iznosa Budžeta, smatra da je Budžet donesen na realnim osnovama, ali ocjenjuje da izdvajanja, po određenim budžetskim stavkama, nisu ravnomjerno raspoređena.

Odbornik PDP-a, Dragomir Vidović, nije zadovoljan povećanjem izdvajanja za političke partije nauštrb stavke za samozapošljavanje.

Odobornik SDS-a, Željko Bajić, naveo je da je sporno što se republički projekti, na ovom području svrstavaju u okviru lokalnih kapitalnih investicija, te što nije uvrštena stavka za izgradnju administrativnog sjedišta, vodovoda i kanalizacije.

Osim Budžeta za 2016. godinu, odbornici su usvojili Rebalans budžeta za ovu godinu od 1.951.800 KM, što je za 439.939 KM više od planiranog.

Usvojen je i Program rada Skupštine opštine Stanari za 2016. godinu, za koji je takođe bila organizovana Javna rasprava, kao i Odluka o obilježavanju datuma, događaja i ličnosti od značaja za opštinu Stanare.