ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA U SALI CENTRA ZA KULTURU

U okviru obilježavanja-proslave Dana Republike Srpske-9. januar, u sali Centra za kulturu održana je svečana akademija sa početkom u 13,00 časova. Aktivnosti, koje se tiču samih priprema manifestacije, organizovane su u saradnji sa kolektivom Osnovne škole „Desanka Maksimović“ i Centra za kulturu opštine Stanari, a pod generalnim pokroviteljstvom opštine Stanari.

Pored obilježavanja rođendana Republike Srpske, svečana akademija je bila prilika da se promovišu kulturno-umjetničke aktivnosti učenika naše škole, kao Centra za kulturu opštine Stanari. Pored gostiju, koji su došli da uveličaju ovu svečanost, akademiji su prisustvovali načelnik opštine, Dušan Panić, predsjednik Skupštine, Ostoja Stevanović, poslanik u NSRS, Goran Jerinić, kao i drugi istaknuti pojedinci.

U svom obraćanju, načelnik Dušan Panić, pozdravio je sve prisutne i zaželio im srećne novogodišnje i božićne praznike. Naglasio je da je Republika Srpska treba da čuva svoj identitet, je da je 256 stanovnika ove opštine dalo svoje živote za stvaranje Republike Srpske, te da mi Republiku Srpsku nismo dobili dekretom, već ljudskim životima, da bi bili na svome i slobodni.