ODRŽANI TREĆI BRESTOVAČKI SUSRETI

Zavičajni klub „Mladost“ Brestovo, u saradnji sa opštinom Stanari, uspješno je organizovao manifestaciju „Treći brestovački susreti“. Manifestacija, koja je već postala tradicionalna, održana je 05. i 06. avgusta 2016. godine, u Brestovu Donjem, na školskom igralištu.

U proteklim mjesecima, uprava Kluba, uz pomoć Opštine, je uradila drenažu, uređenje školskog igrališta, što se moglo vidjeti tokom vikenda, kada je manifestacija i održana.

„Treći bretovački susreti“ su počeli u 18:00 časova, Okruglim stolom, čiji su učesnici bili Uprava Kluba, Dijaspora i lokalna vlast, a nakon toga uslijedio je početak prvog kruga noćnog turnira u malom fudbalu. Ukupno je prijavljeno 16 ekipa.

Iako su vremenski uslovi bili loši, nisu spriječili da SPKD „Lazarica“ Stanari izvede svoju koreografiju, splet igara iz Leskovca.

Drugog dana, održan je parastos poginulim borcima proteklih ratova, na spomen-obilježju u Brestovu, gdje su položeni vijenci za žrtve rata na ovom području.  Nakon pomenutog parastosa i obraćanja Uprave Kluba prisutnim gostima, u 15:00 časova, održan je svečani ručak, na kojem je služeno, već tradicionalno jelo, vojnički pasulj.

U sklopu organizacije, sakupljeno je oko 2000 KM, čime su finansirani radovi na izgradnji ograde oko igrališta.