ODRŽANO REGIONALNO TAKMIČENJE IZ RUSKOG JEZIKA I INFORMATIKE

Naša škola je ove godine imala izuzetnu čast da organizuje prvo Regionalno takmičenje iz ruskog jezika. Pored takmičara za ruski jezik, s ponosom ističemo da smo ove godine ugostili i mlade informatičare i njihove nastavnike sa naše regije.

9. april 2016. godine je sve njih doveo u Stanare, u našu malu školu i svi oni su došli sa potajnom nadom da će osvojiti neko značajnije mjesto. Mnogi od njih su imali veliku tremu i bili su jako nestrpljivi da takmičenje počne. Međutim, mi kao dobri domaćini, smo pripremili prigodan program da im pomognemo da se oslobode treme i da što opušteniji pristupe takmičenju. Direktor naše škole, Aleksandar Ristić, je poželio dobrodošlicu svima i izrazio nadu da će se svi osjećati ugodno. Takođe je rekao da je ponosan zato što smo mi domaćini Regionalnih takmičenja baš ova dva predmeta. Učenici sedmog razreda su pripremili prikladan dramski prikaz pod nazivom „Kompjuteri“ sa komičnim elementima, a učenice devetog razreda su izvele rusku pjesmu „Podmoskovnыe Večera“ uz pratnju nastavnika muzičke kulture na harmonici i gitari. Svim takmičarima se obratila i prosvjetni savjetnik, Gordana Popadić, koja se zahvalila našoj školi na odličnoj organizaciji takmičenja, a svim takmičarima je poželjela mnogo sreće.
Oba takmičenja su prošla po rasporedu i programu takmičenja.
Našu školu su predstavljali učeniici Aleksandar Gavrić, za informatiku, Nikolina Kuzmanović, Maja Miljić i Dejan Dobrilović, za ruski jezik.

Na takmičenju iz informatike prva tri mjesta su osvojili:

1. Bojana Pebić, JU OŠ „Sutjeska“ Modriča, nastavnik Jovica Ilić,
1. Filip Topić, JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Teslić, nastavnik Branimir Pejčić,
2. Anja Jandrić, JU OŠ „Sutjeska“ Modriča, nastavnik Jovica Ilić,
3. Gordan Đurić, JU OŠ „Dositej Obradović“ Doboj, nastavnik Marina Šljivić.

Naš Aleksandar Gavrić je zauzeo peto mjesto.

Na takmičenju iz ruskog jezika prva tri mjesta su osvojili:

1. Željana Dujanić, JU OŠ „Sveti Sava“ Brod, nastavnik Miroslav Marinković,
2. Sanjin Radovanović, JU OŠ „Sveti Sava“ Brod, nastavnik Miroslav Marinković,
3. Nikolina Kuzmanović, OŠ „Desanka Maksimović“ Stanari, nastavnik Nevena Marinković.

Po završetku takmičenja najuspješniji učenici su nagrađeni vrijednim nagradama. Direktor škole je čestitao svim učesnicima i uručio im nagrade, a prosvjetni savjetnik je našoj školi dodijelila zahvalnice RPZ-a za uspješno organizovanje ova dva takmičenja. Naša škola se pokazala kao dobar domaćin i stoga su učesnici takmičenja izjavili kako se raduju ponovnom dolasku u Stanare.

http://www.osdesankamaksimovicstanari.info/regionalno-takmicenje-iz-ruskog-jezika-i-informatike.html?lang=cir