OPŠTINA STANARI OD 1. JANUARA 2017. GODINE U SISTEMU TREZORSKOG POSLOVANJA

Danas je, u sali Skupštine opštine Stanari, potpisan Sporazum o uvođenju lokalnog trezora u Trezor Republike Srpske, sa početkom u 09:30 časova. Sporazum je potpisan između Vlade Republike Srpske, odnosno ministra fnansija, Zorana Tegeltije i načelnika opštine Stanari, Dušana Panića. Primjena Sporazuma o uvođenju lokalnog trezora u Trezor RS počinje od 1. januara 2017. godine.

Ministar Tegeltija izrazio je svoje zadovoljstvo uvođenjem opštine Stanari u sistem trezorskog poslovanja, navodeći da je opština Stanari u kratkom roku uvela taj sistem, s obzirom da je nekim opštinama trebalo mnogo duže vremena. Takođe, istakao je da će građani opštine Stanari imati najviše koristi od ovog sistema poslovanja. Naveo je da će opština Stanari od 1. januara biti dio trezorskog sistema, a samim tim plaćanje će biti transparentnije.

Načelnik opštine, Dušan Panić, tom prilikom, zahvalio se na ukazanoj podršci institucija Vlade Republike Srpske. Istakao je da je opština Stanari, u kratkom periodu uspjela da ispuni zakonske preduslove za uvođenje trezorskog poslovanja, te da se privodi kraju obuka zaposlenih, kako bi ovaj sistem počeo sa radom od naredne godine.

Potpisivanju Sporazuma o uvođenju opštine Stanari u sistem trezorskog poslovanja, prisustvovali su i poslanik u NSRS, Goran Jerinić, načelnica Odjeljenja za budžet i finansije, Mirela Grujić, predsjednik Skupštine opštine Stanari, Ostoja Stevanović i Boris Miličić.