Opština Stanari podjelila stipendije učenicima i studentima

 

Danas je, u prepunoj sali Skupštine opštine Stanari, izvršena dodjela stipendija srednjoškolcima i studentima, a učenicima osnovnih škola, koji putuju preko 4 kilometra, plaćen prevoz. Dodjeli su prisustvovali načelnik opštine, Dušan Panić, predsjednik Skupštine opštine Stanari, Ostoja Stevanović, narodni poslanik, Goran Jerinić i Ljubinka Jerinić ispred Odjeljenja za privredu, društvene djelatnosti i lokalni ekonomski razvoj, učenici, roditelji i studenti, koji su potpisali ugovore o stipendiranju učenika i studenata.

U ime Opštinske uprave opštine Stanari, uvodnu riječ dala je Ljubinka Jerinić koja je pozdravila sve prisutne, dala uvodne napomene i obavijestila sve učenike, studente i roditelje da mogu dati svoje sugestije, prijedloge i primjedbe na Pravilnik, na osnovu koga su podijeljene stipendije. Opština je otvorena za saradnju, kako sa učenicima i studentima, tako i sa roditeljima, te je u interesu same Opštine da saradnja bude što bolja i uspješnija.

Načelnik opštine, izrazio je svoje veliko zadovoljstvo navodeći da je ovo veliki dan, kako za učenike, tako i za samu opštinu. Prvi put, nakon mnogo godina, stipendije su podijeljene učenicima i studentima, te je ovo veliki pomak za opštinu. Takođe, naveo je da je ovo samo početak uspješne saradnje opštine Stanari sa roditeljima, učenicima i studentima te da će, svakako i sljedeće godine, dešavati se slične manifestacije. Poseban akcenat stavio je na uspješne i darovite učenike i studente, navodeći da će Opština posebnu pažnju obratiti na njih. Osim načelnika opštine, učenike, studente i roditelje su pozdravili predsjednik Skupštine opštine, Ostoja Stevanović i narodni poslanik, Goran Jerinić.

Ukupno je podijeljeno 226 stipendija za srednjoškolce i 74 stipendije za studente, te učenicima osnovnih škola plaćen prevoz.