OPŠTINA STANARI PREDSTAVILA POSLOVNU ZONU „TERMOELEKTRANA“

Opština Stanari, proteklog vikenda, predstavila se na Prvom specijalizovanom međunarodnom sajmu nekretnina i investicija, koji se održao od 24-26.11.2017. godine u Banjoj Luci. Na Sajmu, opština Stanari predstavila se poslovnom zonom „Termoelektrana“, koja predstavlja mjesto budućeg privrednog razvoja opštine Stanari.

Tom prilikom, štand opštine Stanari posjetili su brojni investitori, kako iz Republike Srpske, tako i iz Srbije i inostranstva. Takođe, štand su posjetili predstavnici Ministarstva industrije, energetike i rudarstva RS, Ministarstva uprave i lokalne samouprave, Ministarstva trgovine i turizma RS, Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS, Privredne komore RS, Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, kao i ostali zainteresovani.

Pored naše opštine, na Sajmu su se predstavile brojne opštine iz Republike Srpske, investitori stambeno-poslovnih objekata, agencije za nekretnine, projektni biroi, arhitekte, poreski savjetnici, banke, osiguravajuće kuće, investicioni fondovi. U toku Sajma, organizovane su brojne panel-diskusije na neke od aktuelnih tema, te su predstavnici opštine Stanari učestvovali u istim.

Cilj Sajma je da se privuku strane investicije i da se održi niz relevantnih predavanja iz ove oblasti, a organizator Sajma, gospodin Predrag Tešić, istakao je da sajmovi ovakve vrste već postoje u gradovima regije kao što su Beograd, Novi Sad, Zagreb, ali i u svjetskim gradovima kao što su Moskva, Nica i drugi, te istakao veliko zadovoljstvo što Banjaluka ulazi u društvo ovih metropola sa događajem ovakve vrste.