OPŠTINA STANARI PROSLAVILA DRUGI ROĐENDAN

Dana 09.09.2016. godine (petak), sa početkom u 11:00 časova, održana je Svečana sjednica Skupštine opštine Stanari. Pored predstavnika Opštinske uprave opštine Stanari, sjednici su prisustvovali ministri, poslanici NSRS, predstavnici opština iz Republike Srpske, Srbije i Slovenije, te predstavnici iz oblasti privrede, kulture i sporta.

Tom prilikom, načelnik opštine, Dušan Panić, istakao je da je zadovoljan dosadašnjim radom Opštinske uprave, koja ima za cilj, u narednom periodu, razvoj realnog sektora privlačenjem stranih i domaćih investitora, nova zapošljavanja, te unaprjeđenje lokalne komunalne infrastrukture. Takođe, naglasio je da je od osnivanja opštine zaposleno 170 građana, otvaranjem zanatsko-preduzetničkih radnji, zahvaljujući podsticajima, kao i upošljavanjem kod već postojećih privrednih subjekata.

Kao kapitalna ulaganja u ovu lokalnu zajednicu, Panić navodi asfaltiranje 26 putnih pravaca, rekonstrukciju 100 kilometara makadamskih putnih pravaca, izgradnju pješačkih staza u dužini od 2,5 kilometara, postavljanje javne rasvjete na 33 lokacije, izgradnju pet mostova, kao i realizaciju izgradnje projekta za lokalni vodovod.

Osim toga, radi se na priključku na petlju auto-puta Doboj-Banjaluka, dužine 1,5 kilometara, izgradnji regionalnog puta Stanari-Vitkovci, adaptaciji centralne i devet područnih škola, kao i izgradnji obdaništa.

Panić je istakao da su Stanari opština sa najvećim izdvajanjima za poljoprivredu, a ogromna sredstva ulažu se za potrebe omladine, boračkih kategorija, kulturne, sportske i društvene aktivnosti, te socijalnih davanja za najugroženije građane.

Takođe, naglasio je da ova lokalna zajednica, nakon 18 mjeseci od osnivanja, ima stabilnu upravu i da je sprovela 134 zakona i realizovala 44 kapitalne aktivnosti, odgovorno trošeći raspoloživa sredstva.

U okviru obilježavanja Dana opštine, najavio je da su naredne aktivnosti lokalne uprave nova zapošljavanja, razvoj realnog sektora, unaprjeđenje sistema vodosnadbjevanja, te maksimalna racionalizacija opštinskih servisa koji će raditi u korist građana.

Predsjednik Skupštine opštine, Ostoja Stevanović, istakao je da su odbornici, u prethodnom periodu, bili u funkciji građana i da su sve bitnije odluke donesene skoro jednoglasno u duhu parlamentarne demokratije.

Poslanik u Skupštini Slovenije Jan Škobrna oduševljen je postignutim rezultatima ostvarenim za kratko vrijeme i opredjeljenošću ljudi ka ekonomskom razvoju EU.

Povodom Dana opštine Stanari, uručene su plakete zaslužnim kolektivima EFT-a Rudnik i Termoelektrana Stanari i Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“, te zahvalnice i novčane nagrade pojedincima i kolektivima za doprinos iz oblasti kulture i sporta.

  • Dsc02275-Medium
  • Dsc02262-Medium
  • Dsc02245-Medium
  • Dsc02211-Medium
  • Dsc02264-Medium
  • Dsc02244-Medium