OTVOREN OBNOVLJENI PERON U STANARIMA

Radovi na izgradnji niskog perona u dužini od 60 metara, odnosno oko 450 metara kvadratnih,  koji su počeli 12. aprila. završeni su, te je peron u Stanarima svečano otvoren i pušten u rad 12. maja 2016. godine. Svečanom otvaranju prisustvovali su direktor Javnog preduzeća „Željeznice Republike Srpske“, Dragan Savanović, ministar  saobraćaja i veza, Neđo Trninić, ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Lejla Rešić, poslanik u NSRS, Goran Jerinić, kao i predstavnici ove lokalne zajednice- načelnik opštine, Dušan Panić, zamjenik načelnika, Saša Djukić,  predsjednik Skupštine opštine Stanari, Ostoja Stevanović, kao i mnogobrojni željezničari i gosti koji su došli da uveličaju ovaj događaj.

Svečanom otvaranju prethodio je bogat kulturno-umjetnički program SKPD „Lazarica“ Stanari i Kulturno-umjetničkog društva „Cerovica“ Cerovica.

Ministar  saobraćaja i veza, Neđo Trninić, kao i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Lejla Rešić, istakli su da su zadovoljni saradnjom koju ova lokalna zajednica ostvaruje sa Vladom Republike Srpske, kao i sa republičkim institucijama i ustanovama. Trninić je naveo da se na području Stanara izvode brojni infrastrukturni radovi, izgradnja mosta na rijeci Ukrini, koji treba da bude završen do kraja jula, te eksproprijacija zemljišta za asfaltiranje putnog pravca prema Tesliću.

Načelnik opštine Stanari, Dušan Panić, izrazio je svoje zadovoljstvo postignutim projektom istakavši da od 1952. godine nije ulagano u modernizaciju ovog perona, te je najavio da Stanari nisu jedina stanica na kojoj će se modernizacija izvršiti, odnosno da će se slične aktivnosti obaviti i na željezičkim stanicama Ostružnja i Dragalovci.