OTVORENE PROSTORIJE ZA PRODUŽENI BORAVAK UČENIKA

U sklopu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Stanari, svečano su otvorene prostorije za produženi boravak učenika, koje su opremljene namještajem i didaktičkim materijalom. Prostorije su u funkciji, a sa djecom boravi stručno osoblje. Samim tim, škola je postala bogatija za novi sadržaj, koji će učenicima ove škole omogućiti da još bolje upotpune svoj dan.

Tom prilokom, načelnik opštine, gospodin Dušan Panić, izjavio je da je veliko interesovanje za korištenje usluga produženog boravka. Opština Stanari, prepoznala je ulogu produženog boravka, tako da je za izgradnju ovakve vrste objekta, izdvojila novčana sredstva i učestvovala u izgradnji, zajedno sa svim zaposlenim u školi, koji su nesebično pomagali. Takođe, naveo je da je produženi boravak bio itekako potreban, jer je veliki broj djece koji koristi ove usluge. Posebno je naglasio da opština, u saradnji sa ovom školom gradi i obdanište, čija bi izgradnja trebala uskoro da počne.

Direktor škole, gospodin Aleksandar Ristić, naveo je da usluge produženog boravka, trenutno koristi oko trideset učenika od prvog do trećeg razreda.

Osnovna škola „Desanka Maksimović“ Stanari, svečano je obilježila i Dan škole, koji je upotpunjen bogatim kulturno-umjetničkim sadržajem, te su predstavljeni učenici koji su, tokom školske godine, postigli rezultate na različitim takmičenjima.

Osim načelnika opštine, otvaranju prostorija produženog boravka, prisustvovali su zamjenik načelnika, gospodin Denis Stevanović, predsjednik Skupštine, gospodin Ostoja Stevanović, kao i načelnici odjeljenja.