Panić: urediti vlasničku strukturu nad opštinskim zemljištem

STANARI – Načelnik opštine Stanari, Dušan Panić ,najavio je da će regulacioni plan za ovu lokalnu zajednicu biti dovršen do kraja naredne godine, kako bi bio riješen problem vlasničke strukture nad opštinskim zemljištem.

Panić je rekao Srni da Stanari trenutno nemaju regulisane imovinsko-pravne odnose nad opštinskim zemljištem, te naglasio da je to potrebno uraditi da bi mogla početi procedura formiranja industrijskih zona i da se odgovori zainteresovanim investitorima.

On je naveo da je preduslov za ulaganja u opštinu Stanari izrada odgovarajućeg prostornog plana, koji je u fazi prednacrta, na čijoj izradi je angažovan Institut za građevinarstvo Banjaluka, dok je na poslovima oko lokacijskih saglasnosti angažovana firma “Atrij” iz Doboja.

Panić je naveo da su opštinske institucije u proteklih pet mjeseci donijele sve važne odluke i regulative koje stimulišu ulaganja u realni sektor i da su spremnost za ulaganje do sada pokazali preduzeća iz Slovenije i Italije, a tokom ovog mjeseca očekuje se i posjeta delegacije iz Holandije.

On je najavio raspisivanje javnog poziva za modernizaciju i rekonstrukciju 83 kilometara saobraćajnica, u 13 stanarskih naselja.

Panić kaže da je u pripremi i izrada programa za samozapošljavanje i zapošljavanje, te da će sredstva za te namjene biti projektovana budžetom za 2016. godinu.

Prema njegovim riječima, na šestoj sjednici Skupštine opštine, koja će biti održana sljedeće sedmice, biće predstavljen i program jesenje sjetve, te pomoć i podsticaj za male poljoprivrednike.

IZVOR: SRNA