POTPISAN SPORAZUM O IZGRADNJI OBJEKTA DOMA ZDRAVLJA STANARI

Danas je, u sali Skupštine opštine Stanari, potpisan Sporazum o izgradnji Doma zdravlja Stanari. Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Dragan Bogdanić, potpisao je Sporazum, zajedno sa načelnikom opštine, Dušanom Panićem i direktorom Doma zdravlja Stanari, Darkom Lukićem. Sporazum je potpisan za rekonstrukciju i opremanje objekta, čija je vrijednost 550.000 KM.

Namijenjena sredstva će biti iskorištena za opremanje i rekonstrukciju ambulante porodične medicine, službe hitne pomoći, laboratorije i za druge potrebe ove Zdravstvene ustanove, a obezbijeđena su od strane opštine Stanari i Ministarstva, kroz kredit namijenjen, za sve zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj, naveo je ministar Bogdanić. Takođe, naveo je da Ministarstvo, na području opštine Stanari, ima namjeru da obezbijedi uslove za obavljanje kvalitetne primarne zdravstvene zaštite.

Direktor Doma zdravlja, Darko Lukić, rekao je da ova Zdravstvena ustanova potražuje svu opremu koja se odnosi na primarnu zdravstvenu zaštitu, neophodnu za hitnu pomoć i ultrazvučnu dijagnostiku, te da je na području opštine evidentirano oko 4.500 osiguranika.

Načelnik opštine Stanari, Dušan Panić, naveo je da će novac biti iskorišten za rekonstrukciju i opremanje postojeće zgrade Doma zdravlja, te smatra da današnji Sporazum predstavlja nastavak uspješne saradnje sa Vladom Republike Srpske, kojoj je zahvalan za jačanje lokalnog zdravstva i razvoj ove mlade lokalne zajednice.