PREDSTAVNICI OPŠTINE STANARI POSJETILI KORISNIKE BANJSKE REHABILITACIJE

Predstavnici Opštinske uprave opštine Stanari, zajedno sa predsjednikom Opštinske boračke organizacije, Miladinkom Kovačevićem i predsjednikom Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Stanari, Mirkom Jotićem,  posjetili su korisnike banjske rehabilitacije, koji su 19.09.2016. godine otputovali na desetodnevni boravak u ZTC „Banja Kulaši“. Opština Stanari prepoznala je značaj boračke populacije, pa je, pored redovnih sredstava, donijela i Odluku o proširenim pravima boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca. U okviru tih prava, predviđena je i banjska rehabilitacija.

Načelnik opštine Stanari, Dušan Panić, donio je Odluku o proširenju liste korisnika banjske rehabilitacije te je, na osnovu te Odluke, Komisija za sprovođenje postupka, po projektu banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske za 2016. godinu, uputila još 23 korisnika banjsko-klimatske rehabilitacije koji su smješteni u ZTC „Banja Kulaši“. Poziv se uputio porodicama poginulih boraca i umrlih ratnih vojnih invalida, ratnim vojnim invalidima, logorašima i demobilisanim borcima sa područja opštine Stanari,  kojima je banjska rehabilitacija neophodna kao nastavak liječenja i oporavka.

Opština Stanari je jedna od rijetkih u Republici Srpskoj koja je realizovala ovakav projekat. Tom prilikom, načelnik Odjeljenja za opštu upravu, Radojica Ćelić, izjavio je da postoji takva realizacija i takav projekat na nivou Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, te da je, u okviru tog projekta, opština Stanari bila u mogućnosti da, za 2016. godinu, uputi 5 korisnika u ZTC „Banja Kulaši“. Međutim, opština Stanari je, za 2016. godinu, uputila oko 70 korisnika banjske rehabilitacije u Banju, jer je izdvojila budžetska sredstva za tu namjenu.

Ostvarenom saradnjom između opštine Stanari i ZTC „Banja Kulaši“, zadovoljni su i predstavnici ZTC.  Tom prilikom, zamjenik direktora, Goran Zemun, zahvalio se opštini Stanari na ukazanom povjerenju, te se nada da su i sami korisnici zadovoljni tretmanom i uslugama koje ZTC pruža.

Korisnici banjske rehabilitacije su izrazili svoje zadovoljstvo i zahvalnost načelniku opštine Stanari, Dušanu Paniću na omogućenim sredstvima za odlazak na desetodnevni tretman u ZTC „Banja Kulaši“.