PREDSTAVNICI OPŠTINSKE UPRAVE PRISUSTVOVALI SASTANKU ORGANIZACIJE „WORLD VISION“

Dana 31.05.2016. godine, sa početkom u 11:00 časova, u organizaciji Međunarodne  organizacije za pomoć, razvoj i javno zagovaranje, World Vision, održan je radni sastanak na temu: „Ka sigurnijim zajednicama u BiH: Razmjena iskustava o pripremljenosti na elementarne nepogode“.

Sastanku, koji je održan u hotelu „Kardial“, u Banjoj Vrućici (opština Teslić), prisustvovali su predstavnici Opštinske uprave opštine Stanari te predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Stanari.

Nakon dolaska i registracije učesnika radnog sastanka, predstavnici Organizacije World Vision, Sveto Đurđević i Nadina Hrustić, pozdravili su sve učesnike i dali neke osnovne napomene, te prezentovali plan rada radnog sastanka. Uvod u radni sastanak i prezentaciju iskustava u praksi impelemtacije druge i treće faze projekta „Ka otpornijim zajednicama i pripremljenosti na elementarne nepogode: definisanje ciljeva i izazovi implementacije“, dali su Dragan Štark, iz Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske i Almir Zulić, stručni konsultant iz Centra za razvoj i podršku Tuzla.

Nakon uvodnog obraćanja organizatora radnog sastanka, predstavnici radnih grupa za revidiranje i izradu planske dokumentacije opština Goražde, Kakanj, Lukavac, Sapna i Čelinac, održali su prezentaciju iskustava i prakse, u vezi implementacije projekta: „Ka sigurnijim zajednicama: Korak naprijed u spremnosti odgovora na prirodne katastrofe u poplavama pogođenim zajednicama u BiH“.

Predstavnici radnih grupa opština Kneževo, Stanari, Petrovo, Busovača i Čelić, prezentovali su rezime urađenih aktivnosti i razmjenu iskustava o pripremljenosti na elementarne nepogode.

Osim naše opštine, radnom sastanku ove Organizacije, prisustvovali su predstavnici opština: Goražde, Kakanj, Lukavac, Sapna, Čelinac, Kneževo, Petrovo, Busovača i Čelić.

Radni sastanak završen je u 15:30 časova.