Proljećno čišćenje

Dana 13. maja 2015. godine održano je proljećno čišćenje naselja Stanari. Čišćenje je organizovano u sklopu zajedničke saradnje opštine Stanari, Osnovne škole „Desanka Maksimović“ i Rudnika i Termoelektrane Stanari.

Čišćenju je prisustvovalo oko stotinjak ljudi, svih uzrasta. Ipak, najviše je bilo osnovnoškolaca iz pomenute škole. Pored učenika, akciji su prisustvovali načelnik opštine Dušan Panić, zamjenik načelnika Saša Đukić, predsjednik Skupštine Ostoja Stevanović, odbornici opštine Stanari, službenici Opštine, kao i drugi građani, koji su odlučili da daju svoj doprinos učešćem u akciji čišćenja.

01

Okupljanje je počelo u 09:00 časova, da bi, nakon kraćeg obraćanja načelnika opštine Stanari, Dušana Panića, akcija počela oko 10:30 časova. Načelnik opštine je iskazao svoje zadovoljstvo odzivom građana, koji su došli da pomognu kao i nadanje, da će stanovnici Opštine povećati svoju svijest o očuvanju životne sredine.

04

Učesnici su se podijelili u četiri grupe, koje su dejstvovale na najugroženijim lokacijama, uz regionalni put i područje naselja Stanari:

1. Zgrada Opštine, uz put ka Doboju (sakupljanje smeća i čišćenje otpada iz rijeke Ostružnje),
2. Rijeka Ostružnja iza škole do Rudničkog restorana,
3. Pijaca,
4. Put od benzinske pumpe prema Termoelektrani.

Nakon završene akcije, učesnicima je podijeljeno osvježenje i hrana, koju je donirala EFT kompanija Rudnik i Termoelektrana Stanari. Osim hrane, EFT kompanija je obezbijedila kamione i mašine, koji su bili i više nego korisni u čišćenju naselja.

05