PUŠTEN U SAOBRAĆAJ MOST PREKO RIJEKE UKRINE U DRAGALOVCIMA

Danas je, u 12 časova, pušten u probni rad most preko rijeke Ukrine u naseljenom mjestu Dragalovci, na regionalnom putu R-474, koji povezuje opštinu Stanare i opštinu Prnjavor. Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, izdalo je prošle godine građevinsku dozvolu za izgradnju saobraćajnice i mosta, a radovi su počeli 17. avgusta prošle godine, uvođenjem izvođača radova u posao. Prije puštanja mosta u saobraćaj, saobraćaj se odvijao zaobilaznicom, kroz naseljeno mjesto Brestovo, ukupne dužine 2,5 kilometara. S obzirom da se radi o makadamskom putu, mještani i učesnici u saobraćaju, dočekali su sa oduševljenjem puštanje mosta u saobraćaj.

Puštanju u saobraćaj mosta preko rijeke Ukrine prisustvovali su v.d. direktor Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“, Nenad Nešić, načelnik opštine Prnjavor, Darko Tomaš i načelnik opštine Stanari, Dušan Panić, zajedno sa zamjenikom načelnika, Denisom Stevanovićem, predsjednikom Skupštine, Ostojom Stevanovićem i poslanikom u NSRS, Goranom Jerinićem.  Tom prilikom, načelnik opštine, Dušan Panić, istakao je da će puštanjem mosta u rad biti olakšan svakodnevni život stanovništva, odnosno mještana, koji tu žive.

Ukupna dužina mosta je 81,18 metara, širina 8,84 metara,a širina pješačkih staza 80 centimetara. Izvođač radova je preduzeće „Prijedorputevi“ a.d.