RADOVI NA IZGRADNJI NISKOG PERONA

Izvršni direktor Poslova infrastrukture u „Željeznicama Republike Srpske“, Boško Prelić, i načelnik opštine Stanari, Dušan Panić, obišli su u Stanarima gradilište niskog perona, u dužini  60 metara, odnosno oko 450 metara kvadratnih, koji gotovo u jednakom omjeru finansiraju „Željeznice“ i ova opština.

Učešće lokalne zajednice ogleda se u nabavci potrebnog materijala, a „Željeznica“ u izradi projekta i ljudstvu, saopšteno je iz „Željeznica Republike Srpske“.

Prelić je rekao da je izuzetno zadovoljan što se lokalna zajednica nabavkom materijala uključila u realizaciju ovog projekta.

„Za izvođenje radova `Željeznice` su angažovale radnike Sekcije za održavanje pruga, ali i radnike drugih sekcija koji mogu da rade određene poslove na realizaciji projekta. S obzirom da radimo sve u vlastitoj režiji, gotovo da i nemamo troškova“, naglasio je Prelić.

Načelnik Panić istakao je dobru saradnju sa svim republičkim institucijama, ustanovama i preduzećima.

„Normalno je i prirodno da dobru saradnju imamo i sa `Željeznicama` čije pruge prolaze kroz našu opštinu, a tu su i željezničke stanice Ostružnja, Stanari i Dragalovci. Uključili smo se u projekat izgradnje perona jer je to zajednički interes i potreba putnika i stanovnika naše opštine“, rekao je Panić.

Panić je najavio nastavak saradnje sa „Željeznicama“ i kada je riječ o ostalim stanicama na području ove opštine.

„Svi projekti koji će našim građanima omogućiti bolju uslugu imaće našu podršku i sa zadovoljstvom ćemo pružiti pomoć i učestvovati u njihovoj realizaciji“, istakao je Panić.

Šef stanice Stanari, Dragan Lazić, naveo je da će izgradnjom perona putnici lakše ulaziti u vozove, ali da će i radnicima u stanici biti lakše da obavljaju svakodnevne poslove.

Kroz stanicu Stanari dnevno prođe 10 vozova za prevoz putnika, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Srna