SVEČANI PRIJEM PRVAČIĆA OŠ „DESANKA MAKSIMOVIĆ“ STANARI

 

1. septembra Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Stanarima organizovala je svečani prijem prvačića.

Srdačan prijem našim novim đacima i njihovim roditeljima priredili su stariji drugari uz prigodan i zanimljiv program, nakon čega im je dobrodošlicu poželio direktor škole Aleksandar Ristić.

Prvačiće je pozdravio i načelnik opštine Stanari Dušan Panić i tom prilikom poželio srećan i uspješan početak školovanja, a potom su đacima prvog razreda uručili prigodne poklone, koji će ih podsjetiti na njihov prvi dan škole.

Lokalna zajednica ulaže velike napore kako bi obezbjedila što bolje uslove za rad učenika i nastavnog osoblja. U tu svrhu kroz kapitalne investicije izdvojena su značajna sredstva za rekonstrukciju školskih objekata. Opština je do sada za potrebe škole sa područnim odjeljenjima izdvojila oko 120.000 KM budžetskih sredstava koja su već operativna.

Direktor škole izjavio je da je u prve razrede upisano 58 učenika, te se zahvalio lokalnoj upravi koja je donirala školski pribor za 270 učenika razredne nastave, kao i kompaniji EFT-a na školskim torbama namjenjenim učenicima prvih razreda, kao i na sanaciji infrastrukture školskog objekta.

Direktor je podsjetio da je opštinska uprava prošle godine obezbjedila 15.000KM kojima su sanirane zidne i podne podloge, zidni i mokri čvorovi, a u pojedine područne škole uvedena je voda i obezbjeđena su nastavna sredstva.

Opština Stanari će i u budućem periodu podržavati rad Osnovne škole „Desanka Maksimović“ Stanari.

  • Dsc02005 (Small)
  • Dsc02031 (Small)
  • Dsc02052 (Small)
  • Dsc02000 (Small)
  • Dsc01964 (Small)