U OPŠTINI STANARI ODRŽANA PRVA KONFERENCIJA BEBA

Sinoć je, u prostorijama Centra za kulturu, održana prva konferencija beba, koja je okupila veliki broj mališana sa prostora naše opštine.

Manifestacija je organizovana za 77 mališana, ali i za veliki broj djece i njihove roditelje. Organizatiri same manifestacije su JU Centar za kulturu opštine Stanari, u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta i Osnovnom školom „Desanka Maksimović“ Stanari, a generalni pokrovitelj je bila opština Stanari.

Na Konferenciji beba, izabrano je Predsjedništvo, koga čine Jovana Đukić- najstarija beba, Nađa Dragičević-najmlađa beba i sestre Gordana i Marija Babić, kao bebe sa najviše braće i sestara. Konferenciju beba otvorio je načelnik opštine, gospodin Dušan Panić, koji je tom prilikom rekao da je ovo najljepša manifestacija koja je do sada organizovana u opštini Stanari te da je povećan priraštaj, u odnosu na prethodne godine.  Naglasio je da se, iz budžeta opštine Stanari, izdvajaju sredstva, kako bi se poboljšali uslovi za rađanje još većeg broja djece. Takođe, načelnik je svim bebama uručio i prigodan novčani poklon.

Nakon toga, mališani i njihovi roditelji, zajedno sa rukovodstvom opštine Stanari i JU Centar za kulturu, prodefilovali kroza centar Stanara do Osnovne škole „Desanka Maksimović, gdje ih je doekao zabavni program koji su za njih izveli učenici ove škole.