U STANARIMA ODRŽAN PRVI „GASTRO FEST“

Sinoć je, na platou ispred JU Centar za kulturu, održan prvi „Gastro fest“, sa početkom u 17 časova. Organizator ove manifestacije je bila JU Sportsko-turistička organizacija opštine Stanari, a sama manifestacija je organizovana prvi put u našoj loklanoj zajednici. Svoje kulinarske vještine predstavili su lokalni ugostitelji, proizvođači organske hrane, kao i lovačka i ribolovačka društva sa područja opštine Stanari.

Nakon svečanog otvaranja u 17 časova, uslijedila je degustacija proizvoda, gdje su građani mogli da degustiraju sve proizvode koji su bili izloženi na ovoj manifestaciji.

Direktor ove ustanove, gospodin Boris Šljivić, izjavio je da je ovo prvi događaj ovakvog tipa koji je organizovan u našoj lokalnoj zajednici, na kome su predstavljeni proizvodi naših domaćih proizvođača. Naveo je da je zadovoljan odzivom i najavio da će manifestacija prerasti u tradicionalnu. Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača „Poljoprivrednik“, gospodin Mihajlo Gavrić naveo da je je na području opštine Stanari registrovano 147 poljoprivrednih gazdinstava, ali da se mali broj bavi i preradom svojih proizvoda, što se u narednom vremenskom periodu planira promijeniti. Takođe, naglasio je da su proizvodi napravljeni od maline, aronije, meda, mlijeka i rakije. Zamjenik načelnika opštine, gospodin Denis Stevanović, tom prilikom, izjavio je da opština Stanari podržava i promoviše poljoprivredne proizvođače koji se bave organskom proizvodnjom, kao i da su, iz budžeta opštine Stanari, izdvojena novčana sredstva na ime podsticaja u poljoprivredi.