UČESNICI PROJEKTA „SOCIJALIZACIJA DJECE REPUBLIKE SRPSKE“ OTPUTOVALI U BEČIĆE

U okviru Projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“, koji realizuje JU Javni fond za dječiju zaštitu, uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, u saradnji sa opštinom Stanari, juče je otputovalo u Bečiće  šesnaestero djece, učesnika navedenog Projekta.

Polazak je organizovan u 06:00 časova ispred zgrade Opštinske uprave opštine Stanari, gdje su djeca ispraćena od strane radnika socijalne zaštite i  načelnika Odjeljenja za opštu upravu, Radojice Ćelića.

U Projektu učestvuju djeca iz ugroženih porodica, korisnici prava iz socijalne i dječije zaštite, djeca iz višečlanih porodica i porodica boračke populacije, djeca sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarena djeca i talentovani sportisti.

Opština Stanari je učestvovala u troškovima prevoza djece, kupovini didaktičkog materijala, kao i džeparcu za djecu, u iznosu od po 25 eura.

Cilj Projekta „Socijalizacija djece Republike Srpske“ jeste zadovoljavanje razvojnih potreba djece, razvijanje osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije dječijih potencijala. Opština Stanari, kao najmlađa lokalna zajednica drugu godinu učestvuje u ovom projektu, te je bitno napomenuti da će se učestvovanje nastaviti i ubuduće.