VATROGASNOJ JEDINICI STANARI URUČENA OPREMA

Juče je, u Stanarima, uručena vatrogasna oprema predstavnicima vatrogasnih jedinica opštine Stanari, Bileća, Ljubinje, kao i gradu Trebinje. Riječ je o kompletima vatrogasnih uniformi za intervencije na otvorenom prostoru, koje je predstavnicima naše lokalne zajednice  uručio direktor Republičke uprave civilne zaštite, gospodin Mile Međed. Vatrogasnoj jedinici Stanari uručeno je 19 kompleta vatrogasnih uniformi, a preostali dio vatrogasne opreme zadužili su predstavnici opštine Bileća i Ljubinje, grada Trebinja, kao i RUCZ.

Vatrogasna oprema je donacija Ambasade Francuske u BiH, koja je dovezena iz Francuske od strane predstavnika opštine Stanari.

Takođe, izvršena je primopredaja vozila koje je opštini Stanari donirala Republička uprava civilne zaštite. Riječ je o vozilu marke „Volvo FL6-14 Angloko“ zapremine rezervoara 2600 litara, koje posjeduje vitlo visokog pritiska sa gumenim crijevom od 60 metara i vitlo sa gumenim crijevom od 30 metara za CO2.

Vatrogasna jedinica je pomenuto vozilo opremila naprtnjačama- 25 komada, alatom za sječu, motornom pilom, vatrogasnom pumpom sa usisnim crijevom, vatrogasnim crijevom- 200 metara, vatrogasnim ljestvama, agregatom za struju, izolacionim aparatom i zaštitnom opremom za vatrogasce.

Načelnik opštine Stanari, gospodin Dušan Panić, zajedno sa predstavnicima DVJ Stanari, zahvalio se RUCZ na uručenom vozilu i Ambasadi Francuske u BiH, koja je donirala vatrogasnu opremu. Tom prilikom, direktor RUCZ zahvalio se poslaniku u NSRS, gospodinu Goranu Jeriniću, koji je omogućio da se oprema doveze iz Francuske.