skip to Main Content
Добродошли у Станаре Мапа

ПРОСЛАВА КРСНЕ СЛАВЕ ОПШТИНЕ – МАЛИ ВАСКРС

У недјељу, 12. маја 2024. године, прослављена је слава Општине Станари и Храма Васкрсења Господњег. Многобројни вјерници придружили су се литургији у храму, затим трократном опходу око храма, повратку у храм гдје је пререзан славски колач који је припремио прошлогодишњи кум, начелник Општине Станари Радојица Ћелић. Част да преузме овогодишње кумство припала је Далибору Ковачевићу из Станара. 

„Свим грађанима – вјерном народу наше општине желим срећну данашњу славу! Нека нас Господ уједини у добру и нека свима дарује добро здравље и сваку срећу! Нека нас Господ све благослави, а Свети Василије Острошки, кога данас такође прослављамо, окупи у добру и око наше цркве и општине у добром здрављу и догодине! Живјели!“ изјавио је начелник.

Након богослужења присутни су сјели за славску трпезу љубави која је уприличена на полигону Основне школе „Десанка Максимовић“ Станари. Присутнима су се обратили протонамјесници Станарске парохије Бранислав Пејчић и Ненад Савић, архијерејски намјесник протојереј-ставрофор Мирко Николић из Добојског архијерејског намјесништва, кумови и Александар Ђедовац, директор Фонда за избјегла, расељена лица и за сарадњу са Србима у региону, који се захвалио на позиву, поздравио све присутне госте и најавио подршку и у будућим пројектима, као што је то био случај и у помоћи за изградњу светосавског дома при храму у Станарима.

У наставку дана, на позив начелника Општине, Радојице Ћелића и предсједника Скупштине Републике Српске, Ненада Стевандића, амбасадор Републике Србије у Босни и Херцеговини, Његова екселенција Иван Тодоров заједно са делегацијом посјетио је општину, те обишао радове на изградњи новог објекта дома здравља који ће носити назив „Србија“, захваљујући подршци Владе Републике Србије у 2022. години.

Back To Top