skip to Main Content
Dobrodošli u Stanare Mapa

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST NAČELNIKA OPŠTINE STANARI

Poštovani građani opštine Stanari,

Ovim putem želim da vas obavijestim da je Opština Stanari, na osnovu člana 222, stav 1, a u skladu sa članom 223, stav 1 Zakona o krivičnom postupku RS podnijela KRIVIČNU PRIJAVU protiv nepoznatog izvršioca zbog postojanja sumnje da je u septembru 2021. godine napravio lažni dokument sa grbom i zaglavljem Opštine Stanari, pod nazivom „Ugovori o djelu sklopljeni od strane Opštinske uprave Stanari u 2021. godini“, na kome se nalazi spisak sa imenima i prezimenima 26 lica, od kojih su neka lica zaposlena u Opštinskoj upravi Stanari, a neka imaju saradnju sa istom. U spornom dokumentu su za navedena lica prikazani lažni podaci o ugovorima zaključenim sa Opštinom i isplaćenim novčanim naknadama, a zatim i objavljeni na lažnom Fejsbuk profilu registrovanom na ime MAJA STEVANOVIĆ.

Dakle, radi se o potpunom falsifikatu koji je upotrijebljen kao pravi sa očiglednom namjerom da dovede u zabludu građane opštine Stanari da se radi o originalnom dokumentu i da se od strane rukovodstva i zaposlenih u opštinskoj administraciji vrše određene zloupotrebe, odnosno koruptivne radnje. Ističem da su ovom prilikom od strane nepoznatog izvršioca, koji se na mreži Fejsbuk prestavlja kao MAJA STEVANOVIĆ, nezakonito i bez saglasnosti nosioca podataka pribavljeni i korišćeni lični podaci 26 lica, gdje je u konkretnom slučaju došlo do njihovog neosnovanog uznemiravanja. Sva lica, čija su imena i prezimena navedena na konkretnom spisku su, u svojstvu nosioca ličnih podataka, izričito zahtijevala pokretanje i vođenje krivičnog postupka u cilju identifikovanja izvršioca krivičnih djela.

Na osnovu svega navedenog, obavještavam javnost da sam Okružnom javnom tužilaštvu Doboj prijavio nepoznatog izvršioca navedenih krivičnih djela i predložio da postpupajući tužilac, na osnovu Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, donese naredbu o sprovođenju istrage.

S poštovanjem,

Radojica Ćelić, načelnik opštine Stanari

Back To Top